Home   Uncategorized   Alternatief inkomen stropers

Alternatief inkomen stropers

Mount Cameroon seen from L.W.C.

Berg Kameroen gezien vanuit het L.W.C.

Er wordt in het LWC opvangcentrum hard gewerkt om wilde dieren en hun omgeving te bescherming. Door het aanbieden van een alternatief inkomen voor stropers en/of kappen van bossen voor landbouw. Het Zuid-Westelijke gedeelte van Kameroen bezit een van de grootste biodiversiteit (verscheidenheid aan levensvormen) van Afrika. Berg Kameroen Nationaal Park is een van de laatste gebieden waar vele diersoorten leven die op het punt staan om uit te sterven.

Diverse soorten Aframomum bladeren zijn het hoofdvoedsel van vele apen, welke groeien in de lage regenwouden en berggebieden van West en Centraal Afrika.

Aframomum bladeren is een groene plant en bestaat bekend om zijn grote geneeskrachtige werking. Het is een van de meest favoriete plant om te eten door de wilde apen. Ook de gorilla’s, de drills, de mandrills en de bavianen krijgen iedere dag Aframomum bladeren in het opvangcentrum. Ze hebben dit niet alleen nodig voor hun gezondheid, maar vinden het ook heerlijk om te eten.

LWC huurt voormalige stropers in om deze wilde plant in de bossen te gaan oogsten . Dit zorgt voor werkgelegenheid, en dus een alternatief inkomen, voor de ex-stropers en hun familie.

Twiggs, a western lowland gorilla, enjoys Aframomum.

Twiggs, een Westerse Laagland Gorilla, geniet van de Aframomum bladeren.

daniel

Akala Daniel is de leider van het project.

 

putting in truck

Aframomum wordt naar het L.W.C. gebracht

harvesting

Julius, een  ex-stroper en nu een Aframomum lid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afromomum groeit van nature in secundair bos en hoeft niet te worden geplant. Daardoor is het gelukkig niet nodig om bos op te offeren voor landbouwbedrijven. Er wordt meer inkomen gegenereerd door het oogsten van Afromomum dan landbouw opbrengt. Daarmee is de waarde van het overleven van secundair bos groter geworden. Tijdens het oogsten, worden de planten duurzaam gesneden, waardoor de steel herstelt. Zo is de plant binnen een paar maanden weer volgroeid. Afromomum wordt drie keer per week geoogst in Batoke (Isongo), de bufferzone van Mount Cameroon National Park.

Momenteel zijn er 30 ex-stropers lid van het Aframomum-team en het project heeft geleid tot het einde van de Batoke Hunting Club. U kunt ons helpen dit project te steunen, wat leidt tot minder stropers, meer bescherming van de natuur en goede voeding voor de primaten bij LWC. U kunt direct doneren door op het bovenstaande icoon te klikken.

[image type=”box”]species_redearedguenon[/image]Comments are closed.