Dieren redden

Home   LWC opvangcentrum   Dieren redden

RescuesLimbe Wildlife Centrum’s missie is om ieder dier wat hulp nodig heeft op te vangen , te rehabiliteren en indien mogelijk terug te brengen naar de natuur.Het is Kameroen verboden om een aap als huisdier te hebben, om in wilde dieren te handelen, om apenvlees te verkopen en in bezit te hebben. Het LWC opvangcentrum ondersteunt de wetgeving van Kameroen. Het is een door de overheid goedgekeurd opvangcentrum. Zonder opvangcentra is het voor de controlerende instanties, niet mogelijk om dieren in beslag te nemen. Zij moeten de inbeslag genomen dieren immers ergens op kunnen laten vangen.

In Kameroen zijn de dieren ondergebracht in de classificaties; A,B en C.De dieren in Classificatie A zijn volledig wettelijk beschermd met boetes die liggen tussen de € 5500,- en  € 18.000,-  en / of 1-3 jaar gevangenisstraf voor het doden, vangen, houden of verkopen van het dier.

Helaas wordt er nog steeds veel illegaal gestroopt en is er nog veel illegale handel in het apenvlees.

Het redden van apen en andere wilde dieren heeft vele aspecten. Het Limbe Wildlife Opvangcentrum werkt hierbij nauw samen met de regering , vertegenwoordigd door het Ministerie van Bosbouw en wilde dieren ( MINFOF).  Het LWC opvangcentrum mag alleen maar dieren op gaan halen, als ze vrijwillig worden afgestaan door de eigenaren. Alleen de MINFOF en de LAGA (Wildlife Law Enforcement) mogen in Kameroen dieren in beslag nemen. Controlerende instanties moeten:

  • Actief de dierenhandelaars en stropers opzoeken;
  • De dieren in beslag nemen;
  • De gemeenschappen waarin dit gebeurd onderwijzen in het waarom van de wetgeving. Dit kan uiteindelijk weer leiden tot het vrijwillig afstaan van illegaal gehouden huisdieren.

Klik hier om reddingsverhalen van dieren in het opvangcentrum te lezen !