Reddingsverhalen

Home   LWC opvangcentrum   Dieren redden   Reddingsverhalen

Becky

Becky, een 7 jaar oude vrouwtjes drill , heeft 6 jaren lang als huisdier bij mensen gewoond. Omdat ze totaal niet gewend was om bij andere apen te zijn, was het voor haar in het begin heel erg moeilijk tussen haar soortgenoten.
Lees verder………


Billy

Samen met een hond heeft chimpansee Billy 2 jaren illegaal als huisdier bij mensen gewoond. Omdat Billy een virus kreeg van de hond, wilde de eigenaar van haar af en werd Billy vrijwilliger aan het opvangcentrum gegeven.
Lees verder………


Bonanjo

Bonanjo, een 5 jaar oude Roodkap Mangabey is op 6 maart gered. Na een moeilijke inbeslag name door de LAGA, werd Bonanja door het LWC team naar het opvangcentrum gebracht.
Lees verder………


Esteban

Esteban, een volwassen mannetjes Mangaby, arriveerde vanuit Douala in het opvangcentrum. Nadat zijn familie was vermoord voor het apenvlees, werd hij illegaal als huisdier gehouden. Hier werd hij in een houten kist van 50x60x30cm gestopt, die aan alle zijdes met spijkers was dicht getimmerd.
Lees verder………


Jake

Voordat de mannetjes Mandrill Jake naar het opvangcentrum werd gebracht, heeft hij 7 jaren vastgeketend als bewaker bij mensen gewoond. In de brandende zon en tijdens intense regenbuien, moest Jake altijd over de kinderen en de vrachtwagens waken.
Lees verder………


Jojo

JoJo leefde in een smalle kooi van 2m x 2m x 1m in de achtertuin van de Griekse zakenman voor meer dan 12 jaar, voordat hij aan het opvangcentrum werd afgestaan.
Lees verder………


Julie

Voordat chimpanzee Julie naar het opvangcentrum werd gebracht, heeft ze 10 jaren lang aan een korte ketting vast gezeten aan een gebouw.
Lees verder………


Massok

Massok, een 6 maanden oude putty-nosed guenon arriveerde in de nacht op 13 december in het opvangcentrum. Het Ebo Bos Team heeft Massok gered.
Lees verder………


Mundongo

Op 12 februari 2015 werd een 6 maanden oude drill, naar het opvangcentrum gebracht. Nadat haar familie werd afgeslacht voor het apenvlees , woonde het kleine meisje als huisdier bij mensen.
Lees verder………


Whisky

Whisky, een 5 maanden oude drill. was bij binnenkomst in een zeer slechte conditie. Voordat ze in het opvangcentrum binnen kwam, werd ze illegaal als huisdier gehouden. Als huisdier kreeg ze iedere dag grote hoeveelheden alcohol, waardoor haar lever enorm beschadigd is geraakt.

Lees verder………