Huzaaraap

species_patasmonkey Huzaarapen of Patas (Erythrocebus patas) worden op grote schaal verspreid over West-Afrika en zijn te vinden in de Noordelijke helft van Kameroen in grasachtige omgevingen. Deze soort is geïdentificeerd als niet bedreigd op de IUNC Rode Lijst. De hoge loopsnelheid van deze apen, maakt dat ze moeilijk zijn om op te jagen. Deze soort komt voor in vele beschermde gebieden. LWC zorgt voor 2 individuen van dit soort.