Mayos Nieuwsbrief Nov. 2015


 

Het gaat zo goed met jouw meisje Mayos ! Ze geniet enorm van het samen zijn met de kleintjes in de babygroep. Helaas zit ze overdag nog in het binnenverblijf, dit omdat ze er iedere keer uitbreekt en er vandoor gaat. Dit is gevaarlijk voor haar. Maar Mayos vermaakt zich allleen altijd prima binnen. Ze heeft dan zoveel lol in haar uppie.Ze is dol op oude schoenen en oude kleding. Ze kan zich uren vermaken met het strikken van veters in de schoenen. Dat is zo mooi om te zien!Maar ook regelmatig komen vrijwilligers of dierenverzorgers met haar spelen.

Als het zometeen echt heet is, dan kunnen we haar over gaan plaatsen naar haar nieuwe groep. Tijdens het regenseizoen is het niet mogelijk omdat er dan te weinig ruimtes vrijzijn waar Mayos kennis kan gaan maken met haar nieuwe groepsgenoten. Als het regent willen de apen binnen blijven en zijn die kamers bezet. Straks zal Mayos bij de groep uitbrekers worden geplaatst. Dat is de andere groep als waar ze eerst bij was geplaatst. Die groep is niet veilig voor haar. Dus nu gaat ze naar de andere groep. Als Mayos uitbreekt vanuit het buitenverblijf van de babygroep, gaat ze ook altijd zelf naar deze groep toe. De chimpansees in deze groep vinden haar allemaal leuk, dus we verwachten dat ze het daar goed naar haar zin zal gaan hebben. Dus nog even wachten voor Mayos en dan kan ze eindelijk naar buiten.

Voor nu geniet ze nog overdag in het binnenverblijf en als de kleintjes weer binnen komen dan speelt ze uitgebreid met de kleine Lolo, Chinoise en Madame. Ze is ook een groot voorbeeld voor de kleintes.  Maar ook met haar goede vriend Gah kan ze zichzelf uitstekend vermaken.Het lijkt wel alsof Mayos nog iedere dag dankbaar is dat ze de vechtpartij heeft overleefd en dat ze nog leeft. Ze heeft dan ook zo vaak een grote smile op haar gezicht ! We genieten ervan om haar zo blij te kunnen zien !