Over ons


Wie is Stichting Weesaapjes?

Stichting Weesaapjes is een goededoelen organisatie en helpt dieren in nood. Wij zorgen voor weesaapjes die geen familie meer hebben en er alleen voor staan. Wij zorgen dat deze slachtoffers van de illegale dierenhandel, opgevangen kunnen worden in het Limbe Wildlife Centre in Kameroen.

Vele apensoorten in Afrika en met name in Kameroen worden met uitsterven bedreigd door de verwoestende houtkap, de palmolie industrie en de nietsontziende jacht door stropers. Dit is het allerergst voor de achtergebleven apenbaby’s. Ze zijn te klein om geslacht en opgegeten te worden. Daarom worden ze door de stropers als huisdier verkocht. Uiteindelijk komen de verwaarloosde weesaapjes bang, ondervoed, mishandeld, gewond en getraumatiseerd in het opvangcentrum, het Limbe Wildlife Centre, in Kameroen terecht. Iedere week worden er nieuwe slachtoffers binnen gebracht.

Wat doet Stichting Weesaapjes?

De afhankelijke kleine apen hebben acute hulp nodig. Daarom zet Stichting Weesaapjes zich met hart en ziel in voor directe noodopvang. Maar geen geld betekent geen opvang! Donaties worden besteed aan:

  • Eten en melk;
  • Medicijnen en pijnstillers. Zodat de weesaapjes weer gezond worden en geen pijn meer hoeven te lijden;
  • Het opknappen en vernieuwen van nachtverblijven . Zodat de weesaapjes ook in het regenseizoen warm en droog blijven;
  • Dierenverzorging. Zodat de apen, na alle ellende die ze hebben mee moeten maken,  weer liefdevol verzorgd kunnen worden;
  • Watersystemen.  Zodat de weesaapjes iedere dag vers drinkwater hebben;
  • Educatie en anti-stroperij projecten. Zodat stropers een alternatief inkomen krijgen en stoppen met stropen.

Wie helpt Stichting Weesaapjes?

Het Limbe Wildlife Centre heeft in de afgelopen 20 jaren in totaal 4500 wilde dieren opgevangen. De focus van het LWC opvangcentrum ligt op het opvangen van apen. Ook andere wilde dieren in nood, worden niet aan hun lot overgelaten. Ook zij worden opgevangen, verzorgt en weer terug gebracht naar de natuur. Voor de apen is het helaas nog niet zover. Momenteel zorgt het Limbe Wildlife Centre dan ook voor 300 apen die in het opvangcentrum wonen.  Stichting Weesaapjes zorgt voor de opvang van apen die slachtoffer zijn geworden van illegale dierenhandel.

Wat heeft Stichting Weesaapjes bereikt?

Opknappen oude verblijven apen hulp aan dieren

 

Slechte daken, versleten nachtverblijven en lange regendagen zorgden ervoor dat apenbaby’s nat werden, longontsteking kregen en soms zelf kwamen te overlijden. Daarom hebben we direct geld besteed aan de renovatie van 7 verblijven. Ook zijn er van donaties warmtelampen aangeschaft . De nieuwe daken zorgen ervoor dat de weesaapjes droog blijven en de warmtelampen houden ze warm, zodat ze veilig het regenseizoen kunnen overleven. Zoals u kunt zien, zorgen donaties direct voor levensreddende resultaten. Bekijk hier wat we de afgelopen jaren nog meer met donaties aan Stichting Weesaapjes hebben bereikt ! Zodat u met eigen ogen kunt zien wat voor een verschil U en Stichting Weesaapjes gezamenlijk voor de apen kunnen maken!

 

 

Weesaapjes hebben uw hulp nodig!

dieren in nood hebben hulp nodig!

 

Stichting Weesaapjes is volledig afhankelijk van donaties en giften! Wij werken iedere dag keihard (uitsluitend op vrijwillige basis), om de apen te helpen. Maar wij kunnen dit niet alleen. Wij hebben echt ook uw hulp hierbij nodig ! Help de weesaapjes!

 

 

 

 

 

 

 

Vriendelijk bedankt

Voorzitter en Oprichter Stichting Weesaapjes Liesbeth van der Burgt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Niet alleen wij, maar U bent voor de apen hun grootste hoop op een fijn nieuw leven met een nieuwe familie. Dat hebben ze ook verdiend na alle eenzaamheid, verdriet en ellende die ze hebben gehad. Vanaf € 3,- per maand helpt u al mee aan de eerste opvang van een weesaapje ! Helpt u mee?