Behaalde Resultaten

Home   Over ons   Behaalde Resultaten

 

Donatie Stichting Weesaapjes stopt oorpijn bij gorilla Atimbi

Door onze donateurs hebben we gorilla Atimbi van haar oorpijn af kunnen helpen. Atimbi had enorm veel oorpijn. De dierenartsen hadden al diverse pijnstillers en medicijnen gegeven, maar deze werkte niet. Om erachter te komen wat er nu echt aan de hand was, moest er een scan van haar worden gemaakt. Door donaties hebben we de hele scan, inclusief het vervoer voor Atimbi kunnen betalen. De scan is naar vele dierenartsen en oorspecialisten gestuurd. De diagnose was dat ze ontstoken zenuwen had. Door de scan heeft ze de juiste medicijnen gekregen en heeft ze nu geen oorpijn meer ! Door de hulp van Stichting Weesaapjes gaat het nu weer super goed met gorilla Atimbi !

Stichting Weesaapjes heeft voor de scan en de vervoerskosten van Atimbi € 500,- betaald.

Donatie Stichting Weesaapjes geneest zieke apen

Hulp aan dieren medicijnen voor chimpansee BillyInmiddels hebben we al voor duizenden euro’s medicijnen voor de apen ingekocht. Deze medicijnen zijn allemaal afkomstig uit Europa. Apen zoals Billy en Yabien zijn bij binnenkomst vaak ziek. Billy had bloed bij haar ontlasting, had een gebroken kaak en vinger, was uitgedroogd en had enorm veel pijn. Door medicijnen en de juiste zorg is ze inmiddels weer helemaal beter geworden !

 

Dieren in nood medicijnen helpen chimpansee YabienChimpansee Yabien had bij binnenkomst in het opvangcentrum een grote wond aan haar buik (door het ingroeien van het touw waarmee ze als huisdier vastgebonden zat), was uitgedroogd (zie haar wallen), was ziek en had enorm veel pijn. In het opvangcentrum kreeg ze door donaties pijnstillers en de juiste medicijnen en is ze weer helemaal opgeknapt en weer kerngezond.Zonder donaties hadden we haar niet kunnen helpen. Help apen zoals Yabien !

Doneren voor medische hulp kleinStichting Weesaapjes heeft voor medicijnen, pijnstillers en medische hulp € 8821,34 betaald. Wilt u ook doneren voor medicijnen en pijnstiller? Dat kunt u doen door op de knop te klikken!

 

Donatie nieuwe daken voorkomt ziektes bij apen

Opknappen oude verblijven apen hulp aan dieren Slechte daken, versleten nachtverblijven en lange regendagen zorgden ervoor dat apenbaby’s nat werden, longontsteking kregen en soms zelf kwamen te overlijden. Daarom hebben we direct geld besteed aan de renovatie van 7 verblijven. Ook zijn er van donaties warmtelampen aangeschaft . De nieuwe daken zorgen ervoor dat de weesaapjes droog blijven en de warmtelampen houden ze warm, zodat ze veilig het regenseizoen kunnen overleven. Zoals je kunt zien, zorgen donaties direct voor levensreddende resultaten.

Opvang apen weer mogelijk door donatie Stichting Weesaapjes

Door donaties is er weer plaats in de quarantaine om nieuwe apen op te kunnen vangen. We hebben voor de babychimpansees en Gah een compleet nieuw nachtverblijf en buitenverblijf  kunnen realiseren. Dit was noodzakelijk omdat de quarantaine bomvol zat en er geen plek meer was in de quarantaine om nieuwe apen op te kunnen vangen en omdat Gah zich amper kon bewegen in het oude babyverblijf.

Chimpansee Gah is gehandicapt geraakt, toen zijn ouders door stropers werden afgemaakt.  Hij kan niet bij de grote groep volwassen chimpansees wonen,  omdat ze hem dan pesten en hij niet aan voldoende eten kan komen. Daarom zit Gah bij de baby’s wat heel erg goed gaat. Zonder de hulp van WWAR hadden we dit nooit kunnen realiseren. Wij zijn hen dan ook zo enorm dankbaar. Het buitenverblijf zorgt ervoor dat er in de toekomst voldoende ruimte is om babychimpansees op te kunnen blijven vangen.  Chimpansee Gah kan zich eindelijk weer vrij bewegen in het nieuwe binnenverblijf en ook de kleintjes zijn helemaal blij ! Door het nieuwe verblijf is er weer plaats vrij gekomen in de quarantaine om nieuwe apen op te kunnen vangen. Want ook deze nieuwelingen staan er alleen voor en hebben hard hulp nodig !

Stichting Weesaapjes heeft voor het renoveren van oude verblijven en het bouwen van het nieuwe binnenverblijf en buitenverblijf van Gah en de babychimpansees € 20.732,26 betaald.

Donatie Stichting Weesaapjes voorkomt stropen van apen

Mede door de hulp van Stichting Weesaapjes, is het dorpje Batoke stroopvrij geworden. Hiervoor worden Afromom bladeren en aardappelbladeren van de ex-stropers en hun vrouwen ingekocht. Dit wordt als eten voor de gorilla’s , de chimpansees en de drills ingekocht. 36 gezinnen in het dorpje Batoke, wat eerder bekend stond om de grote apenvleesmarkt, worden nu met een alternatief inkomen geholpen. De stroperij is in dit dorpje dan ook helemaal gestopt. Dit is ook ter voorbereiding voor het gaan terugplaatsen van de apen in de natuur, maar dan moet het natuurlijk wel eerst 100% veilig zijn.


Help om het stropen te stoppen

Stichting Weesaapjes heeft € 6.500,- betaald aan het voorkomen van stropen en de voorbereiding om de apen terug te gaan plaatsen in de natuur.Help ook mee om de stroperij te stoppen. Doneer via de knop!

 

Door Stichting Weesaapjes kan dierenverzorger Killi zijn baan behouden

chimpansee madame en dierenverzorger Killi

Wij betalen sinds de oprichting het salaris van dierenverzorger Killi ( € 2000,- per jaar). Ook hebben we het salaris voor de dierenverzorgers James en Emanuel betaald.

Stichting Weesaapjes heeft € 7500,- aan het behouden van dierenverzorgers betaald.

Zoals u hierboven kunt zien, worden u donaties goed besteed. Uw donaties zorgen ervoor dat de stroperij wordt verminderd, apen weer gezond worden, geen pijn meer hoeven te lijden, een veilig dak boven hun hoofd krijgen, goed verzorgd worden en een fijn nieuw leven gaan krijgen. Helpt u ook mee?