Doel & Missie

Home   Over ons   Doel & Missie

Het doel van Stichting Weesaapjes is om (baby)apen te helpen waarvan de ouders zijn afgeslacht en er dus helemaal alleen voor staan. Wij zorgen ervoor dat na alle ellende die de weesaapjes mee hebben moeten maken, dat ze weer een fijn leven met een nieuwe familie gaan krijgen.Om ze uiteindelijk weer terug te gaan plaatsen in de natuur.

Stichting Weesaapjes zorgt ervoor dat ze opgevangen kunnen worden in het opvangcentrum het Limbe Wildlife Centre in Kameroen. Dat de weesaapjes medicijnen en pijnstillers krijgen zodat ze geen pijn meer hoeven te lijden en weer gezond gaan worden. Wij zorgen ervoor dat er verblijven zijn waar ze veilig kunnen overnachten. We dragen bij aan het verbeteren van het leven van wilde apen en voorkomen van uitsterving van mensapen. Door educatie en door te investeren in alternatieve inkomsten voor de lokale bevolking. Om bossen te kunnen behouden en om de stroperij te verminderen.

Opknappen oude verblijven apen hulp aan dierenInmiddels hebben we, door de geweldige steun van onze trouwe donateurs, al veel kunnen bereiken voor de weesaapjes. Onder andere het bouwen van nieuwe verblijven en het opknappen van zeer slechte verblijven zoals u hiernaast kunt zien.Hier kunt u nog meer resultaten bekijken die door Stichting Weesaapjes zijn bereikt!