Home   Profile   Billy

BillyChimpansee Billy werd vrijwillig door de eigenaar aan het opvangcentrum afgestaan. Samen met een hond heeft Billy 2 jaren illegaal als huisdier bij hem gewoond. De hond was Billy haar enige echte vriend. Het hondje beschermde Billy continue. Billy kreeg een virus van de hond en had hevige pijnen. Ook had ze bloed bij haar ontlasting. Van deze slechte gezondheid van Billy, werd de eigenaar enorm nerveus. Hij wilde dan ook direct van Billy af.

Tijdens de eerste gezondheidscheck in het LWC opvangcentrum, kwamen de dierenartsen erachter dat Billy nog vol zat met kogels. Deze heeft ze opgevangen tijdens het afslachten van  haar ouders. De stropers proberen de kleintjes niet te raken. Dit omdat er geen vlees aan zit en ze hierdoor niets opleveren. Daarom worden de kleintjes verkocht als huisdier. Dan leveren ze voor de stroper nog iets aan geld op.

Tijdens de eerste gezondheidscheck kwamen de LWC dierenartsen er ook achter dat Billy een gebroken kaak en een gebroken vinger had. Waarschijnlijk van het schoppen in haar gezicht (een kaak van een chimpansee is zo sterk, dus voordat die kan breken, moet er echt hard geschopt worden). Billy werd in het opvangcentrum liefdevol opgevangen. Uiteindelijk zijn haar kogels uit haar lichaam gehaald en is ze weer helemaal gezond geworden. Inmiddels woont ze in de babygroep met 5 andere chimpansees, waar haar nieuwe weg naar volledige herstel is begonnen !

Voor € 3,- per maand helpt u al mee aan de eerste opvang van een aap. Doneer door op de knop hiernaast te klikken! Dan helpt u mee om apen zoals Billy op te kunnen vangen !