Home   Profile   Jake

JakeJake, een mannetjes Mandrill, is door een familie in Douala van een vrachtwagenchauffeur gekocht. Aan de voorkant van het huis, heeft Jake 7 jaren lang continue vastgeketend gezeten. In de brandende zon en tijdens intense regenbuien, moest Jake over de kinderen en de vrachtwagens waken.

Gelukkig werd Jake in beslag genomen en naar het LWC opvangcentrum over gebracht. Hier kon hij eindelijk gaan herstellen van zijn heftige leven als bewaker. Eindelijk kreeg hij een echt apenleven.  Omdat Jake als volwassen mannetje bij de groep werd geïntroduceerd, was dit enorm moeilijk. Niet alleen omdat er al een ander dominant mannetjes Mandrill aanwezig was, maar ook omdat hij totaal niet wist hoe hij zich als Mandrill moest gedragen. Omdat hij al zo jong uit de natuur was weg gerukt, heeft hij nooit de kans gekregen om dit van zijn eigen familie te leren. Na een tijd leerde Jake hoe hij zich als echte Mandrill moest gedragen. Hij werd onderdanig aan Ndolo, de leider van de Mandrill groep. Jake is enorm rustig en brengt nu veel tijd door met de jongere Mandrills, en dan vooral zijn grote vriend Micky Robinson.

Voor € 3,- per maand helpt u al mee aan de eerste opvang van een aap. Doneer door op de knop hiernaast te klikken! Dan helpt u mee om apen zoals Jake op te kunnen vangen !