Home   Profile   Massok

MassokMassok, een 6 maanden oude putty-nosed guenon arriveerde  in de nacht op 13 december in het opvangcentrum. Het Ebo Bos Team heeft Massok gered. Een man had de kleine aap in zijn armen. Waarschijnlijk was het de stroper, die de ouders van Massok illegaal heeft vermoord. Deze man had waarschijnlijk het plan om de kleine Massok , illegaal als huisdier te gaan verkopen.

Massok is op dit moment in de quarantaine. Samen met 2 andere Mono apen Edogue and Mabetta Philip. De 3 kleintjes zijn inmiddels dikke vrienden geworden. Deze vriendschap en de goede zorg van het LWC dierenartsenteam zullen  Massok helpen om sneller te gaan herstellen.

Kameroen is het thuis van 2 soorten Putty-Nosed Apen (Cercopithecus nictitans), de Bioko Putty-Nosed Monkey (Cercopithecus nictitans martini) en de Westelijke Putty-Nosed Monkey (Cercopithecus nictitans nictitans), waar ze leven in diverse soorten bossen. Deze soorten staan op de IUCN rode lijst van minder bedreigde diersoorten. Echter is de populatie erg in gevaar door de grote hoeveelheden illegale boskap ( o.a. voor palmolie) en voor het kappen van bossen voor landbouw.

Voor € 3,- per maand helpt u al mee aan de eerste opvang van een aap. Doneer door op de knop hiernaast te klikken! Dan helpt u mee om apen zoals Massok op te kunnen vangen !