Stop de stroperij


Bevolkingsgroei, illegale boskap, het geloof in zwarte magie en “medicijnen” gemaakt van wilde dieren die een geneeskrachtige werking wordt toe geschreven, hebben gemaakt dat jaarlijks bijna 3 miljoen ton aan vlees van wilde dieren wordt gestroopt en verhandeld.

Er wordt in het Limbe Wildlife opvangcentrum dan ook alles aan gedaan om deze gigantische aantallen stroperijen te verminderen. Het LWC opvangcentrum huurt voormalige stropers in om Afromomum bladeren in de bossen te gaan oogsten . Dit zorgt voor werkgelegenheid, en dus een alternatief inkomen, voor de ex-stropers en hun familie. Afromomum is een groene bladgroente met geneeskrachtige eigenschappen en is tevens het favoriete eten van wilde primaten.

Afromomum groeit van nature in secundair bos en hoeft niet te worden geplant. Daardoor is het gelukkig niet nodig om bos op te offeren voor landbouwbedrijven. Er wordt meer inkomen gegenereerd door het oogsten van Afromomum dan landbouw of stropen opbrengt. Daarmee is de waarde van het overleven van secundair bos groter geworden. Tijdens het oogsten, worden de planten duurzaam gesneden, waardoor de steel herstelt. Zo is de plant binnen een paar maanden weer volgroeid. Afromomum wordt drie keer per week geoogst in Batoke (Isongo), de bufferzone van Mount Cameroon National Park.

 

young drill aframomum

Momenteel zijn er 30 ex-stropers lid van het Aframomum-team en het project heeft geleid tot het beëindigen van de Batoke Jagers Club. U kunt de apen helpen door dit “alternatief inkomen voor stroper “project te steunen. Uw hulp zorgt voor vermindering van de stroperij,bescherming van de natuur en goede voeding voor de primaten in het LWC opvangcentrum. U kunt direct doneren door op onderstaande button te klikken.

Nieuw stop de stroperij