Vrijwilligerswerk dieren buitenland

Home   Vrijwilligerswerk dieren buitenland

Altijd al een keer gorilla’s en chimpansees willen verzorgen?? Hun geur willen ruiken en met eigen ogen bekijken hoe de apen worden opgevangen?

Dan is dit je kans! Vrijwilligerswerk met weesaapjes is een onbetaalbare ervaring. Je zult een nieuwe wereld ontdekken achter de deuren van het Limbe Wildlife opvangcentrum in Kameroen!!

Vrijwilligerswerk dieren buitenland

Stichting Weesaapjes heeft een internationaal vrijwilligersprogramma genaamd “Vrijwilligerswerk dieren buitenland” in het Limbe Wildlife Centre in Kameroen, West Afrika. Tijdens het vrijwilligerswerk werk je samen met de lokale bevolking om verschillende soorten bedreigde primaten (mensapen en kleinere apen) te helpen.

Het Limbe Wildlife Centre geeft onderdak aan Westelijk laagland gorilla’s, Cross River gorilla’s, chimpansees uit Centraal Afrika en Nigeria, mandrills, drills, bavianen en meerdere kleine apensoorten. Verder hebben ze ook nog de zorg voor onder andere meerkatten, papegaaien, enkele krokodillen en duikers. Elke soort heeft zijn eigen afdeling in het opvangcentrum en tijdens je verblijf heb je de mogelijkheid om te wisselen tussen de verschillende afdelingen.

Werkzaamheden tijdens je verblijf

De eerste twee dagen van het programma “Vrijwilligerswerk dieren buitenland” ga je helpen in de keuken, zodat je kunt ontdekken wat de verschillende apen eten. Daarna doorloop je samen met ervaren dierenverzorgers alle afdelingen van het opvangcentrum. Aangezien de dierenverzorgers soms wel meer dan 20 jaar ervaring hebben met wilde dieren, is het ontzettend leerzaam! Werkzaamheden die tijdens het vrijwilligerswerk aan bod komen zijn:

 • Het schoonmaken van de verblijven van de apen;
 • Het eten klaar maken voor de apen;
 • De apen observeren en meer leren over hun gedrag;
 • De nieuw binnengekomen apen verzorgen;
 • Het maken van verrijking om de apen te vermaken;
 • De mogelijkheid om een operatie van een aap bij te wonen;
 • Het assisteren tijdens educatie op scholen over apen en hun leefgebied.

 

Kosten van Vrijwilligerswerk dieren buitenland

Iedere dierenfanaat (met en zonder ervaring) kan deelnemen aan het programma “Vrijwilligerswerk apen”. De kosten voor het programma bedragen:

 • Voor 1 week: 200 euro
 • Voor 2 weken: 400 euro
 • Voor 3 weken: 600 euro
 • Voor 4 weken 750 euro
 • Voor 5 weken 1000 euro
 • Voor 6 weken 1200 euro
 • Voor 7 weken 1400 euro
 • Voor 8 weken: 1500 euro

Een gedeelte hiervan wordt gereserveerd voor je verblijf (onderdak in het vrijwilligershuis, lunch, schoonmaak en beveiliging s’nachts) en het overige deel wordt gedoneerd aan het opvangcentrum. Je verblijft samen met andere (internationale) vrijwilligers in het huis. De verblijfsduur is meestal 1 maand (korter of langer is ook mogelijk). Extra bijkomende kosten zijn onder andere; een ticket, visum, inentingen en malariatabletten.

Ervaringen met betrekking tot het vrijwilligerswerk

Er komen vrijwilligers uit alle delen van de wereld!!  Wil jij weten wat hoe zij het vrijwilligerswerk in het Limbe Wildlife Centre hebben ervaren, klik dan hier.

Vragen over vrijwilligerswerk met apen

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk met apen in Kameroen, kun je mailen naar info@worldofwildlife.nl of bellen naar +316 5393 5070. World of Wildlife zal jouw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Bedankt voor je interesse in ons vrijwilligersprogramma “Vrijwilligerswerk dieren buitenland” en we hopen snel iets van je te horen, zodat ook jij deze prachtige ervaring kunt beleven!!

Dierenarts vrijwilligerswerk

LWC heeft een dierenarts vrijwilligerswerk programma om het dierenartsen team in het opvangcentrum te assisteren. We zijn op zoek naar gekwalificeerde dierenartsen, bij voorkeur met ervaring met het werken met wilde dieren. Deze vrijwilligersfunctie is een roterende functie en is voor een minimale periode van 6 maanden.

Het LWC dierenartsen team bestaat uit 2 dierenartsen en een laborante. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van de nieuwe binnen gebrachte dieren en de 300 dieren waar het opvangcentrum voor zorgt.

De LWC dierenkliniek heeft een eigen laboratorium met de mogelijkheid om alle basis hematologische, parasitaire en microbiologische analyses uit te voeren, waardoor men in staat is om hoogwaardige zorg te leveren aan alle dieren die in het opvangcentrum aanwezig zijn.

De dierenarts vrijwilliger werkt in de dierenkliniek en wordt deel van het dierenartsen team. Dit is een geweldige mogelijkheid om een verschil te maken voor de dieren die onze hulp hard nodig. Ook om samen te werken met de lokale bevolking en met bedreigde Centraal Afrikaanse wilde dierensoorten !

Vragen?

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersfunctie bij het LWC programma “Dierenarts vrijwilligerswerk”, mail dan in het Engels  naar info@limbewildlife.org